Life Coach Carla Gorter

EEN GELUKKIG LEVEN BEGINT BIJ JEZELF!

Mannen met een groot hart

Ze laten het vaak niet zien en zijn ook ècht niet allemaal zo maar ze zijn er meer als dat je denkt: mannen met een heel groot hart. Met dat hart op de juiste plek. Ze houden vaak niet van haantjesgedrag, zijn ontzettend sociaal, hebben een groot invoelend vermogen, begrijpen daardoor de gevoelswereld van vrouwen vaak nog beter als dat van mannen en zijn daardoor vaak ‘the best friend’ van vrouwen of hun ideale broer (maar ook voor mannen een fantastische vriend). Deze mannen hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel en kunnen dan ook niet tegen onrecht, ze hebben het goed voor met iedereen en zijn er dan ook niet op uit om je te belazeren. Deze mannen zijn vaak hele fijne collega’s maar kunnen ook de ideale baas zijn want ze hebben hart voor hun personeel, kunnen ook zakelijk zijn maar altijd met een stuk gevoel erachter. Het zijn ‘mensenmensen’.

Echter, door de harde wereld van tegenwoordig worden deze mannen niet altijd geaccepteerd. Je moet hard zijn, stoer zijn en soms grove taal gebruiken als je er een beetje bij wil horen. Iets wat dwars staat op de manier van leven van deze mannen. En zodoende gebeurt het regelmatig dat ze zich aan gaan passen aan hoe het schijnt te horen met alle gevolgen van dien. Want wat kunnen die gevolgen zijn? Ze gaan bij hun eigen gevoel vandaan, ze worden steeds minder zichzelf. Ze leven hun leven niet zoals ze dat zelf diep van binnen zouden willen maar doen dat op een manier om hun kop boven water te houden, om te overleven in onze maatschappij. En dat gaat een hele tijd goed, totdat… Precies, dat houdt natuurlijk een keer op! We komen allemaal op de wereld en leren onze lessen en een levensles voor iedereen is om zichzelf te worden, met al je mooie en minder mooie eigenschappen. Maar wel helemaal jij! En hoe verder je bij jezelf vandaan gaat, bij wie jij in je puurste vorm bent, des te ongelukkiger je wordt.

Maar gelukkig spreekt het hart van sommige van deze mannen uiteindelijk en zitten ze opeens tegenover mij in mijn praktijk. Ik stel vragen als: “wie ben jij nou eigenlijk echt, in jouw puurste vorm, heel diep van binnen?” Dat is vaak een lastige vraag, vaak zijn ze het kwijt geraakt. Maar door het te benoemen en dit ‘slapende stuk’ in hen weer wakker te schudden, zorgt vaak voor een grote ommekeer. Want natuurlijk zit het er nog gewoon!!

Ik vind het erg belangrijk dat rondom dit stuk meer bekendheid komt want ik weet zeker dat er veel meer mannen zijn die zich zullen herkennen in hetgeen ik hierboven heb beschreven. Dus voel je vrij om deze tekst te delen of aan iemand te laten lezen waarvan jij denkt dat diegene er iets aan heeft. Want het wordt tijd dat deze mooie mensen gezien worden!