Life Coach Carla Gorter

EEN GELUKKIG LEVEN BEGINT BIJ JEZELF!

Eerste schooldag!

Na iedere vakantie komt die eerste schooldag weer. Het ene kind kijkt hier naar uit, het andere kind heeft even een duwtje nodig. Vergeet niet dat de eerste schoolweken voor hoog sensitieve kinderen hele intensieve weken zijn, er komt weer van alles op hun pad. Het ene kind op school is uitgelaten en enthousiast, het andere kind wellicht gespannen of onzeker. Er worden vele verhalen verteld van wat men in de vakantie heeft gedaan, het is weer wennen om de hele dag in zo'n grote groep mensen te zijn en je weer aan alle regels te houden.

En dan komen er helemaal veel prikkels op je af als je in een ander lokaal komt te zitten, misschien zelfs een andere klas en een andere leerkracht. Kortom: prikkels, prikkels en nog eens prikkels.

Daarom is mijn advies om de eerste weken buiten schooltijd weinig tot niets in te plannen voor deze kinderen. Dus niet na schooltijd nog mee boodschappen doen, niet na schooltijd bij een vriendje op bezoek of wat dan ook maar. Zorg er gewoon voor dat ze niet overprikkeld raken door voldoende rust in te bouwen. Dat klinkt ontzettend saai (en dat is het ook wel even) maar het werpt al snel zijn vruchten af. Als deze kinderen een positief gevoel ervaren in de eerst weken van school zijn ze veel sneller gewend aan het ritme wat nu voor de deur staat. Ze ervaren dan veelal positieve gevoelens i.v.m. het naar school gaan waardoor zij sneller zijn gewend. Het gevolg is een tevreden kind, tevreden ouders en een kind dat met veel plezier naar school gaat wat weer prettig is voor de leerkrachten!