Life Coach Carla Gorter

EEN GELUKKIG LEVEN BEGINT BIJ JEZELF!

Invloed op je gedachtes en dus je gevoelens...

Je hebt weinig tot geen grip op de dingen die er op je pad komen. Soms overkomt je iets en daar heb je het maar mee te doen. Maar waar je wel grip op hebt, waar je wel echt sturing aan kan geven, zijn jouw eigen gedachtes. Jij bepaalt hoe je om wil gaan met een situatie. Jij bepaalt hoever je je weg wil laten zakken of dat je liever besluit om de situatie te accepteren en positief om te draaien (ook al is dat soms nog zo moeilijk). Bij alles wat er op je pad komt heb je tenslotte een keuze hoe je ermee omgaat!

Verander jij je gedachtes t.o.v. de situatie, dan veranderd ook je gevoel. Dit klinkt simpel en eigenlijk is het ook simpel. Maar het is ook best moeilijk. Het is veel makkelijker om lekker te gallen over alles wat er niet goed gaat dan jezelf een trap onder je kont geven en te denken: "Nu is het weer klaar, hier schiet ik niets mee op" en je meteen weer te focussen op je goede gevoel. En toch is dat net wat je moet doen, als je zo min mogelijk last wil hebben van de situatie of hetgeen jou dwars zit. Focus je weer op je goede gevoel en plots zal je zien dat je probleem minder groot lijkt, je zult ervaren dat het allemaal weer wat makkelijker wordt, ook al is de situatie soms best heel pijnlijk.

Ik weet het, dit klinkt tè makkelijk. Alsof je op deze manier van al je problemen af kan komen. Nee, op deze manier kan je misschien niet overal vanaf komen, maar op deze manier kan je er wel beter mee omgaan waardoor het je niet zo belemmert. En geloof me, ik ben heel goed in belemmerende gedachtes hoor, daar heb ik in doorgestudeerd. Maar ik kwam erachter dat je er geen steek mee verder komt, je blijft maar ronddwalen in dat vervelende gevoel. Totdat je het over een andere boeg gooit: weg met al die vervelende gedachtes, je bent er klaar mee! Want het gekke is, het lijkt alsof het er ook wel steeds meer worden. Dat kan ook wel kloppen, wat je uitzendt ontvang je ook weer terug. Die ene negatieve gedachte worden er twee en die twee worden er vier en voor je er erg in hebt, zit je in zo'n vicieuze cirkel en lijkt er wel alleen nog maar ellende op je pad te komen. Nou, goed gedaan hoor, je eigen leven een beetje om zeep helpen...

Maar dat gaan we natuurlijk niet meer doen. Daar heeft niemand iets aan en jijzelf al helemaal niet.

Dus wordt baas over je gedachtes en stuur ze een kant op die jij wilt. Leg je focus bij hoe je je wilt voelen. Steeds gaat jouw aandacht naar jouw goede gevoel. Al het andere negeer je.

Want: dat wat je aandacht geeft, blijft! Dat wat je geen aandacht geeft, verdwijnt!

En voel je je eens wat minder? Ga dan eens terug naar waar je was met je gedachtes en leer hiervan! Verleg je focus en er gebeuren mooie dingen in je leven!