Life Coach Carla Gorter

EEN GELUKKIG LEVEN BEGINT BIJ JEZELF!

#happycoach

Mag ik je heel even een kijkje geven in mijn leven als Coach? Want vandaag mocht ik het weer ervaren: zo’n kers op de taart! Een cliënt die al een tijdje bij me komt zag ik vandaag stralend voor me zitten. Het gaat goed met haar! Echt goed! Na tijden te hebben geworsteld heeft ze ontdekt dat ze vooral zichzelf in de weg zat. Haar eigen kijk op het leven maar vooral ook hoe ze over zichzelf dacht, zichzelf telkens maar weer naar beneden haalde en kleiner maakte dan dat ze was. Doordat we haar groeiproces hebben gevolgd door haar geluks- en succesgevoel een cijfer te geven, zagen we vandaag welke sprongen ze gemaakt heeft. Wat ooit begon met onvoldoendes waren nu hoge voldoendes geworden! En nu zat ze met een grote glimlach voor me, stralend! Er waren geen problemen te bespreken, vandaag vierden we even haar grote overwinning!
Ik heb het mooiste vak wat er is! #happycoach!

Toon meer...

Mannen met een groot hart

Ze laten het vaak niet zien en ze zijn ook ècht niet allemaal zo maar ze zijn er meer als dat je denkt: mannen met een heel groot hart. Met dat hart op de juiste plek. Ze houden vaak niet van haantjesgedrag, zijn ontzettend sociaal, hebben een groot invoelend vermogen, begrijpen daardoor de gevoelswereld van vrouwen vaak nog beter als dat van mannen en zijn daardoor vaak ‘the best friend’ van vrouwen of hun ideale broer (maar ook voor mannen een fantastische vriend). Deze mannen hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel en kunnen dan ook niet tegen onrecht, ze hebben het goed voor met iedereen en zijn er dan ook niet op uit om je te belazeren. Deze mannen zijn vaak hele fijne collega’s maar kunnen ook de ideale baas zijn want ze hebben hart voor hun personeel, kunnen ook zakelijk zijn maar altijd met een stuk gevoel erachter. Het zijn ‘mensenmensen’. Echter, door de harde wereld van tegenwoordig...

Toon meer...

Invloed op je gedachtes en dus je gevoelens...

Je hebt weinig tot geen grip op wat jer op je pad komt en heb je het maar mee te doen. Maar waar je wel grip op hebt, waar je wel echt sturing aan kan geven, zijn jouw eigen gedachtes. Jij bepaalt hoe je om wil gaan met een situatie. Jij bepaalt hoever je je weg wil laten zakken of dat je liever besluit om de situatie te accepteren en positief om te draaien (ook al is dat soms nog zo moeilijk). Bij alles wat er op je pad komt heb je tenslotte een keuze hoe je ermee omgaat!
Verander jij je gedachtes t.o.v. de situatie, dan veranderd ook je gevoel. Dit klinkt simpel en eigenlijk is het ook simpel. Maar het is ook best moeilijk.

Toon meer...

Kinderen uitnodigen tot positief gedrag


Kinderen kopiëren het gedrag van ouders. Zoals papa en mama het doen, zo hoort het. Dus als er binnen een gezin altijd geschreeuwd wordt, dan zal het kind dat op school ook doen want het is immers normaal.
Wil jij dat je kind positief gedrag vertoont, dan zul je zelf het goede voorbeeld moeten geven. Dus het kind positief benaderen en telkens maar weer de kwaliteiten en goede kanten van het kind benaderen.

Toon meer...

Eerste schooldag!

Na iedere vakantie komt die eerste schooldag weer. Het ene kind kijkt hier naar uit, het andere kind heeft even een duwtje nodig. Vergeet niet dat de eerste schoolweken voor hoog sensitieve kinderen hele intensieve weken zijn, er komt weer van alles op hun pad. Het ene kind op school is uitgelaten en enthousiast, het andere kind wellicht gespannen of onzeker. Er worden vele verhalen verteld van wat men in de vakantie heeft gedaan, het is weer wennen om de hele dag in zo'n grote groep mensen te zijn en je weer aan alle regels te houden.

Toon meer...

Druk, druk, druk!


Een groot probleem voor veel mensen in deze tijd is dat zij het eeuwig en altijd maar druk hebben. Druk hebben met hun werk, druk hebben met hun gezin. Het ene kind moet naar voetbal en de andere naar streetdance. Zelf ook nog even sporten maar je wilt natuurlijk ook nog je vrienden zien. Tussen door nog even de boodschappen doen, je zus bellen, facebook- en twitterberichtjes versturen en oh…, wanneer moet je in hemelsnaam het huishouden doen? En áls je dan al vrije tijd hebt wil je ook wel even lekker een boek lezen of even iets anders doen wat je leuk vindt.

Toon meer...

Resetten van je harde schijf

Iedere mens komt op de wereld als ‘vrij’ persoon met een blanco kijk op de wereld. Ik zeg weleens (zonder dat ik het denigrerend bedoel) dat we allemaal met een soort van lege ‘harde schijf’ op de wereld komen, net als bij computers. Die ‘harde schijf’, die blanco kijk op de wereld wordt gedurende je jeugd gevormd. De allerbelangrijkste mensen die vorm geven aan jouw leven zijn de mensen die jou opvoeden, veelal je ouders. Je ‘harde schijf’ wordt gevuld door hun meningen en ervaringen. Zijn zij zelf groot gebracht met veel liefde en geluk, dan zullen zij dit ook aan jou doorgeven. Zijn zij groot gebracht met veel ongeluk, haat en nijd, dan zal jij van hen een andere basis meekrijgen.

Toon meer...

Laat je kinderen zien hoe jij je voelt


Kinderen leren van hun ouders, zoals Papa en Mama het doen, zo zal het wel horen. Maar wat Papa's en Mama's vaak doen, vanuit de aller beste bedoelingen, is verzwijgen hoe zij zich voelen. Of net doen alsof ze zich goed voelen terwijl dit niet het geval is. Omdat kinderen zo puur zijn en nog zo dicht bij zichzelf staan, voelen zij binnen een seconde hoe het met Papa en Mama is. Ze weten het, er is geen twijfel over mogelijk. En toch gaan ze vaak twijfelen...

Toon meer...