Nieuws:

28/02/2023:

Een volle agenda zorgt ervoor dat ik beperkt ruimte heb voor nieuwe clienten. Neem gerust contact op zodat we kunnen overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Carla.

27/04/2021:

Vandaag weer een toffe fotoshoot gedaan met een cliënt. Want vaak hebben mensen niet in de gaten hoe mooi ze zijn. Ze zoomen in op alles wat niet perfect is en een slecht zelfbeeld is vaak het gevolg. Door een cliënt mee op pad te nemen en op de gevoelige plaat vast te leggen, krijgen ze vaak een ander beeld van zichzelf bij het zien van de foto's. Dit is een gaaf proces! Bovendien zijn het vaak erg relaxte fotoshoots want ik ken mijn clienten vaak goed en door dit contact ontstaat tijdens de fotoshoot vaak een ongedwongen sfeer en dat zie je terug in de foto's.

Carla.

17/03/2021:

Wat fijn om te ontdekken dat afstand geen probleem meer is om iemand te kunnen coachen. Als we iets hebben ontdekt het afgelopen jaar is het wel het FaceTimen, Skypen en Videobellen. Mijn agenda loopt aardig vol dus wees er op tijd als je een afspraak wil maken!

Carla.

08/04/2020:

Voor veel mensen is het een heftige tijd. De complete wereld wordt op de rem gezet en als er dan verwacht wordt dat je zo min mogelijk de deur uit gaat, betekent dat dat je vooral even opgezadeld zit met jezelf. Daar waar je je normaal op andere dingen kunt richten omdat de dagen vaak méér dan gevuld zijn, daar word je plots geconfronteerd met jezelf. Er zijn mensen die daar weinig last van hebben en er rustig doorheen fladderen. Maar ik zie ook een grote groep mensen die in gevecht zijn met zichzelf. Angst, ziekte, onbegrip, pijn, verdriet, enz. En dat is best eng want naast dat je het ritme kwijt bent van je dagelijkse leven, kan het zijn dat je jezelf ook even kwijt bent. In een poging om te vluchten kom je wederom op dezelfde plek uit: bij jezelf! Want er valt niet meer te vluchten. Want het is nu nl. tijd om jezelf in de ogen te kijken: waar sta ik eigenlijk en is dit hoe ik het wil?

Dit is bij uitstek het moment om dit aan te gaan pakken want veel agenda's zijn nagenoeg leeg, er is eenvoudigweg veel meer rust. Het is dan ook de kunst om je over te gevan aan dit proces. Als je het nu oppakt ben je er weer klaar voor om verder te gaan zodra het dagelijks leven weer op gang komt. En hoewel het nu af en toe 'de hel' voor je kan zijn, komt er straks echt het moment dat je de pijn hebt losgelaten en de boel helder hebt voor jezelf. Als nooit tevoren kan je verder met je leven, ben je weer heel dichtbij jezelf komen te staan en komen er nieuwe dingen op je pad die het leven alleen nog maar mooier maken. Dus hoe eng het ook is, probeer dit proces met vertrouwen tegemoet te gaan. En wil je graag enige ondersteuning, laat het me dan weten, dan maken we een afspraak (nu tijdens de Corona-crisis via Skype / Facetime enz.)

Carla.

16/03/2020:

Ja, ja, we worden met z'n allen even in het diepe gegooid. Dat betekent een pas op de plaats en verstandige keuzes maken. Zodoende heb ik vandaag mijn eerste consult gedaan middels videobellen (WhatsApp). Dat ging prima. Elkaar toch kunnen zien, het gesprek met elkaar aangaan maar ondertussen geen virussen uitwisselen. Ik neem van te voren even contact met je op of je dit oké vindt. Zoniet, dan kunnen we de afspraak verzetten of desgewenst een e-mailconsult doen!

Pas goed op jezelf en de mensen om je heen! En hou vooral ook je gezonde verstand erbij want elkaar gek maken is een stuk makkelijker dan elkaar er op positieve wijze doorheen helpen! Tot snel!

Carla.

14/08/2019:
Na een aantal maanden een cliëntenstop te hebben gehad, komt er nu weer ruimte voor een enkele nieuwe cliënt...
Carla.

 14/05/2018:
Jaaaaa!! Mijn praktijk bestaat alweer 5 jaar lieve mensen. Man, wat is de tijd snel gegaan! En wat ben ik blij dat ik al zoveel mensen heb kunnen begeleiden naar een mooier leven...! #dankbaar

Carla


05/02/2017:

Lieve mensen, mocht je tegen problemen aanlopen met je kinderen, trek dan tijdig aan de bel en blijf hier niet te lang mee door lopen. De ervaring leert dat des te jonger de kinderen zijn, des te 'sneller' zij geholpen kunnen worden. Een kind dat op de basisschool zit is nog goed te 'kneden'. Als de ouders mijn adviezen goed oppakken, gebeuren er in korte tijd vaak mooie dingen. Worden de kinderen ouder, dan wordt hun eigen mening meer en meer belangrijk en duurt een gevoelsmatige omslag maken langer. Vandaar mijn advies om tijdig aan de bel te trekken. Uiteraard neemt dat niet weg dat oudere kinderen en volwassenen natuurlijk ook prima te helpen zijn! Het duurt hooguit iets langer.
Carla.


15/08/2015:
De komende weken gaan in het hele land de basisscholen weer beginnen. Het ene kind kijkt hier naar uit, het andere kind heeft even een duwtje nodig. Vergeet niet dat de eerste schoolweken voor hoog sensitieve kinderen hele intensieve weken zijn, er komt weer van alles op hun pad. Het ene kind op school is uitgelaten en enthousiast, het andere kind wellicht gespannen of onzeker. Er worden vele verhalen verteld van wat men in de vakantie heeft gedaan, het is weer wennen om de hele dag in zo'n grote groep mensen te zijn en je weer aan alle regels te houden.En dan komen er helemaal veel prikkels op je af als je in een ander lokaal komt te zitten, misschien zelfs een andere klas en een andere leerkracht. Kortom: prikkels, prikkels en nog eens prikkels.Daarom is mijn advies om de eerste weken buiten schooltijd weinig tot niets in te plannen voor deze kinderen. Dus niet na schooltijd nog mee boodschappen doen, niet na schooltijd bij een vriendje op bezoek of wat dan ook maar. Zorg er gewoon voor dat ze niet overprikkeld raken door voldoende rust in te bouwen. Dat klinkt ontzettend saai (en dat is het ook wel even) maar het werpt al snel zijn vruchten af. Als deze kinderen een positief gevoel ervaren in de eerst weken van school zijn ze veel sneller gewend aan het ritme wat nu voor de deur staat. Ze ervaren dan veelal positieve gevoelens i.v.m. het naar school gaan waardoor zij sneller zijn gewend. Het gevolg is een tevreden kind, tevreden ouders en een kind dat met veel plezier naar school gaat wat weer prettig is voor de leerkrachten!
Carla


26/06/2015:
De vakantie staat weer voor de deur. Geniet er allemaal van! En weet dat voor hoog sensitieve mensen het 'op vakantie gaan' niet enkel uitrusten is. Er komen vaak veel prikkels op hen af die allemaal verwerkt moeten worden. Maar natuurlijk wens ik jullie allemaal veel plezier!
Carla.


26/06/2015:
Vandaag een prachtig mooi meisje met haar moeder op weg geholpen in het 'land van de hoog sensitiviteit'. Ik heb uitleg gegeven en alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Eindelijk voelden ze zich begrepen. Na een nieuwe afspraak te hebben gemaakt vertelde de moeder dat ze enorm blij was en dat dit hele gesprek voelde als een warm bad... (daar word ik blij van!)
Zo zie je maar, als je eenmaal weet dat jijzelf of je kind hoog sensitief is en je leert hoe je hiermee om moet gaan, kom je terug op de plek waar je moet zijn. Terug naar de basis, die op orde brengen en dan met volle kracht vooruit!
Carla.


18/07/2014:
Wat mooi om te zien: een prachtig ventje van 4 jaar kwam bij mij met zijn ouders. Zijn ouders hadden het vermoeden dat hun zoon hoog sensitief is. Dit vermoeden bleek te kloppen. Hij had enorme woede-uitbarstingen en dan was er geen land met hem te bezeilen. We zijn aan de slag gegaan en ik heb de ouders geïnformeerd over wat hoog sensitiviteit is en heb adviezen gegeven hoe zij het beste met hun zoon om kunnen gaan. Na een maand zag ik ze weer terug en wat bleek: de ouders hadden mijn adviezen fantastisch opgepakt. Alsof het kwartje was gevallen begrepen ze opeens waar hun zoon last van had en bovendien herkenden ze voor zichzelf ook bepaalde eigenschappen waardoor er veel puzzelstukjes in elkaar vielen. Alsof het nooit anders was geweest waren de woede-uitbarstingen verdwenen en zat hun zoon weer lekker in zijn vel. Met twee consulten konden ze dus alweer verder. Hoe mooi is dat?
Carla.16/05/2014:
Met bijzonder veel plezier begeleid ik momenteel een aantal jongeren die midden in de puberteit zitten. Wat een bijzondere en leuke 'doelgroep' is dit. Dat merkte ik vandaag ook weer: een fantastische meid die ik vandaag weer begeleidde, zit na een hele heftige periode van verkeerde vrienden aantrekken, van dagelijks dikke ruzie in huis, van het 'probleemgeval' van school te zijn, weer helemaal lekker in haar vel. Gezien haar positieve verandering vragen ze zich op school af wat er met haar is gebeurd, haar ouders zijn onwijs trots op haar omdat ze zo ontzettend veranderd is en lief is en ze heeft de juiste vrienden om zich heen verzameld. Ze ging net weg en zei: "Ik voel me zo anders en zo goed, ik heb het gevoel alsof ik iedere dag vakantie heb!"
Wow, dit zijn dingen die ik zo bijzonder vind!
Carla.25/01/2014:
Cito's...
Heel veel kinderen hebben de afgelopen weken weer Citotoetsen gehad. Ik zal je zeggen dat bijna alle kinderen die ik begeleid (hoog sensitieve kinderen), die toetsen slecht maken. Ze voelen allemaal de druk dat ze NU moeten presteren. Ze voelen allemaal de druk dat het binnen een bepaalde tijd klaar moet zijn. En als ze het slecht maken, dan zijn papa en mama vast teleurgesteld want ze willen het zo graag goed doen en dat papa en mama trots op ze zijn. En dan baalt juf of meester vast ook omdat die zoveel uitleg hebben gegeven en deze kinderen vervolgens beneden hun kunnen presteren. En kunnen ze nu nog wel naar die ene school van het voortgezet onderwijs? En kunnen ze nu nog wel over naar de volgende klas?
Je zal maar faalangst hebben en een Cito voor je neus krijgen... Daar word je echt niet blij en gelukkig van...
Veel scholen hechten veel waarde aan deze Cito's. Ze vinden dat het een mooie indruk geeft waar het kind staat in zijn/haar ontwikkeling. Gelukkig zijn er ook scholen die vinden dat het een momentopname is en de regels iets minder strak hanteren. Die zien dat het kind in het leerlingvolgsysteem hoger scoort dan bij de Cito's en laten hun verwijzing naar het voortgezet onderwijs niet alleen afhangen van de Cito's maar vooral ook van het leerlingvolgsysteem. Een compliment voor deze scholen!!
Ik begrijp best dat de Cito's moeten, maar mensen: zorg er alsjeblieft voor dat de druk niet zo hoog is voor de kinderen. Alleen door de druk al verkrampen veel kinderen en gaat alles bij hen 'op slot'. Laat het een ontspannen toets zijn, zonder tijdsdruk en met een vraagstelling die bekend is bij de kinderen!


Carla.

06/06/2013:
En toen stond ik zomaar in de krant. Aaaah!
Carla.